Calpe - Costa Blanca

Calpe - Costa Blanca

Calp / Calpe is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 24 km². Calp is gelegen aan de Costa Blanca en telt ruim 27.000 inwoners.

Calp wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is. De rots maakt deel uit van een klein vogelreservaat.

Calp is vanwege zijn ideale klimaat een toeristische plaats. Men vindt er talrijke appartementsgebouwen op de wandelboulevard, alsook cafés, restaurants en discobars. De omliggende heuvels werden bebouwd met villa‘s.

Het oude centrum is nog steeds intact en bevat nog sporen van de Moorse overheersing. Vlak bij het centrum ligt de vissershaven.

Tegenwoordig is Calpe het mekka van het smaakstrelen, er zijn tal van verfijnde restaurants met 1 Michelin ster, zoals Abiss, Audrey‘s, Beat, Orobianco, El Bodegon en andere verfijnde gastronomiehuizen zoals Casa del Maco, Komfort.

Wandelaars, hikers, fietsers, mountainbikers, élke sportbeoefenaar vindt hier zijn gading.

undefinedundefined

Calpeplaya

Calpeplaya is een vrouw die reeds meer dan 45 jaar haar hart verloren heeft in Calpe, die in de voeten treedt van haar ouders en hun droom waarmaakt. Calpeplaya zoekt de pareltjes tussen de vele appartementen om jullie een onvergetelijke vakantie aan te bieden.